2022-02-23 07:40:59• hírek • Agerpres

Ciolacu: Az energiaárak a jelenlegi szinten maradnak

Marcel Ciolacu, a PSD elnöke kedden kijelentette, hogy az energiaárak a jelenlegi szinten maradnak, és az áram- és gázszámlákra vonatkozó hatályos intézkedéseket április 1-je után is meghosszabbítják - írja az Agerpres hírügynökség.

'A jelenlegi intézkedések továbbra is érvényben maradnak. Attól függően, hogy az ANRE-nek mennyi időre van szüksége, meglátjuk, hogy a jelenlegi rendeletet meghosszabbítják-e, vagy új jogszabályt hoznak. Mindezen döntéseket a miniszterelnök fogja közölni, amikor a rendelettervezetet előterjeszti' - magyarázta Ciolacu a parlamentben a kormánykoalícióban elfogadottakkal kapcsolatban.


Az a legfontosabb, hogy a számlák nem emelkednek, sőt, novemberhez, decemberhez és januárhoz képest csökkenni fognak - nyomatékosította.


Ciolacutól azt is megkérdezték, hogy véleménye szerint le kellene-e mondania bizonyos minisztereknek, ha ezek az intézkedések nem vezetnek eredményre, pontosabban, ha az üzemanyag jövedéki adójának csökkentése nem vezet a gázolaj és a benzin árának csökkenéséhez a töltőállomásokon.


"Nagyon jól tudjuk, hogy az áremelkedések oka az energia drágulása volt. (...) Itt nem a lemondásokról van szó, hanem a románok problémáiról, és arról, hogy meg kell állítani ezt a drágulási hullámot. Ami engem illet, aki le akar mondani, az megteheti, amikor csak akarja. Ez a kormány dolga' - válaszolta a szociáldemokrata elnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: